Se fierbe zaharul in ¾ l apa, pina ramine ¼ l din compozitie. Dupa ce se ia de pe foc, se stoarce in el zeama celor 6 lamii...
Punch rece
Se da apa in clocot, dupa care se adauga sucul de la ½ de lamiie. Dupa ce se raceste putin se adauga o lingura de miere,...
Fortifiant
Se scoate coaja de la 3 portocale, se curata partea alba, se taie, se toarna deasupra coniacul si se lasa sa stea 10 zile la...
Lichior de portocale aromat
Se pune mierea intr-un pahar incalzit. Se fierbe in clocot apa cu vanilia, se raceste pina la cca 60 grade si se toarna in...
Limonada fierbinte
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se...
Cafea tonic
Toate elementele se amesteca bine si se pun in sticle groase. Se astupa cu dopuri si se leaga cu sfoara. Dupa 2-3 zile, se...
Sampanie din bere
Se bat galbenusurile pina capata culoarea lamiii verzi. Se adauga mierea amestecind bine si putin cite putin, laptele. Se...
Punci de oua cu miere
Se cojesc subtire lamiile, se pune in borcan coaja peste care se toarna alcoolul si se lasa sa stea 14 zile la macerat. Se...
Lichior de lamiie
Se punem gheata si laptele in mixer, se adauga merele curatate de coaja si simburi, taiate in bucati. Se amesteca mierea cu...
Cocteil cu lapte si mere
Se fierbe berea cu zaharul si vanilia 5 minute si rece se adauga alcoolul si se pune in sticle.
Lichior de bereLimonada fierbinte, este foarte aromata, asa cum ii spune si numele, dar cel mai important este foarte sanatoasa, mai ales in...
Limonada fierbinte aromata
Se amesteca bauturile inpreuna cu 2 cuburi de gheata si praful de capucino intr-un mixer
Bomba"scorpio"
Gheata cu afine si stafide se agita intr-un mixer si se adauga martini si gin
Martini "Scorpio"
Garonele cu cinzano si pepsi se agita si se amesteca cu 2 cuburi de gheata intr-un mixer.
Garone"Scorpio"
Se pune alcoolul intr-un borcan, cu laptele, zaharul, vanilia, zeama de la o lamiie si o portocala. Restul se portocale si de...
Lichior de portocale
Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop...
Lichior de cafea macinata
Se prepara o cafea tare si cind este foarte fierbinte se amesteca cu romul si zaharul, se bate bine si se pune in termos
Cafea cu rom
Se spala florile de papadie, se pun 2 miini de flori intr-un litru de apa, se fierb 10 minute, apoi se lasa 12 ore. Se...
Sirop de papadie
Se curata foarte subtire coji de portocale sau de lamii si se pun intr-un borcan, iar deasupra se toarna alcool de 90 grade.
Alcool de portocale sau lamii
Intr-o ceasca se amesteca ness-ul, zaharul, laptele praf si esenta de rom cu doua lingurite de apa calda, pina devin o spuma....
Capuccino cu rom
Gutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele). Perele se zdrobesc...
Cocteil de fructe si morcov
Intr-un pahar mare de 400 ml se amesteca toate ingredientele, se pune gheata si se orneaza cu lamiie.
Cocteil din martini si nectar de piersici
Se prepara cafeaua si se toarna fierbinte intr-un termos. Cind se serveste, se adauga usor - ca sa ramina deasupra - la...
Cocteil din cafea si coniac
Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.
Cocteil Elixir
Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece.
Cocteil de portocale si bitter
Se amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.
Cocteil cu whisky si coniac
Cojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se...
Vin cald sicilian
Intr-o ceasca, se toarna 200 ml lapte fierbinte, se stropeste cu rom si coniac, se indulceste dupa preferinta, iar la urma se...
Cocteil cu rom si ciocolata
Se amesteca vinul cu visinata, Sprite si afinata.
Cocteil cu vin rosu si visinata
Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilie
Se amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapte
Se curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legume
Se spala fructele uscate in apa rece, apoi se pun sa stea 10-12 ore acoperite, cu un pahar de apa rece. Se scurg, si zeama...
Chisel de fructe uscate
Se amesteca sucul de struguri cu apa si zaharul, apoi se adauga stafidele si strugurii spalati.
Bautura cu struguri
Se spala rosiile, se strivesc si se dau prin sita inoxidabila.
Suc de rosii
Aceasta reteta de sirop de zmeura este potrivita pentru prajituri, budinci, sau alte deserturi ce au nevoie de sirop.
Sirop de zmeura pentru prajituri
Se dizolva zaharul in apa, apoi se amesteca cu sucul de lamiie si feliile de portocala.
Bautura de fructe citrice
Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetel
Se pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...
Chisel de mere
Se spala sfecla, se curata, se da pe razatoare si se lasa sa stea pina cind incepe sa se scurga zeama. Se stoarce apoi intre...
Suc de sfecla
Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite.
Ceai de macese
Se curata murele, se storc prin tifon, apoi se lasa sa se aseze. Sucul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune sa fiarba...
Sirop de mureReteta de coktail de inghetata de vanilie si alune suna cam asa: se fierbe laptele. Cind clocoteste, se pun alunele prajite,...
Cocktail cu inghetata de vanilie si alune
Se amesteca votca cu zeama celor trei lamii si cu zaharul.
Cocteil din votca cu lamii
Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.
Cocteil de oua
Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de sunatoare. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de sunatoare
Se amesteca toate ingredientele (in afata de coniac), se fierbe inainte de a se servi, se adauga coniacul si se da la rece.
Punch de vin
Se freaca galbenusurile cu zaharul peste care se toarna si restul ingredientelor si se serveste cu cuburi de gheata.
Cocteil de sampanie
Se pune pe foc vinul cu zaharul si scortisoara, iar cind s-a infierbintat, se introduc bananele cojite si taiate rondele. Se...
Vin rosu cu banane
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc