Gemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face gemul in casa, fara conservanti
Spalam bine capsunile, le rupem coditele,le taiem in bucati mai mici ,le asezam intr-un vas si turnam zaharul peste ele. Dam vasul la frigider peste noapte.
A doua zi punem capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba la foc mic si adunam din cand in cand spuma. Vom avea nevoie de 3 borcane mici pe care le spalam bine cu detergent de vase, le limpezim in mai multe ape si le scufundam pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedam si cu capacele. Le scoatem cu grija din apa si le lasam cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam zeama de lamaie si oprim focul.
Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Punem gemul fierbinte in borcanele pe care le vom aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Punem imediat si capacele si lasam borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Astfel borcanele vor forma un vid sub capac, iar atunci cand vor fi deschise vor scoate acel sunet de clic. Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!
Un mic sfat: Daca mergi intr-o vizita neplanificata la niste prieteni si nu ai ce sa duci...taie o bucata de material, aseaza-l peste capacul unui borcan cu gem si leaga-l frumos cu o funda. Va fi un cadou perfect! :)
Gemul de capsuni poate fi folosit la diferite prajituri sau tarte, la fel ca si dulceata de capsuni.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii