Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este inca tanara ,la conservarea frunzelor pentru a ne bucura in zilele geroase de aroma lor! Spor la gatit!
Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pune cca 2 l de apa la fiert cu o lingura de sare .Cand clocoteste,se da la o parte de pe foc si se scufunda frunzele de vita de vie.Se lasa cca.5 minute acoperite de apa fiarta apoi se intorc cu o spatula sau spumiera si se mai lasa inca 5 min.,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se trec rapid pe sub un jet de apa rece(pentru a-si pastra culoare verde prazuliu) Se lasa 30 de minute sa se scurga bine de apa apoi se fac buchetele de cate 20-25 frunze asezate una peste alta,in mijloc se aseaza cate o crenguta de marar uscat apoi se ruleaza strans(daca mai este nevoie se preseaza usor in mana ruloul de frunze ,pentru a scapa de surplusul de apa.Se aseaza cate 2-3 rulouri de astfel de frunze oparite(in functie de cate sarmalute preparam de obicei),in pungi mici de plastic pe care le etichetam si la dam la congelator. Avantajul acestui mod de conservare este acela ca frunzele isi pastreaza gustul si culoare,se folosesc imediat ce s-au dezghetat(se pot dezgheta rapid in apa rece)si nu mai necesita desararea.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si mentaNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajBestial!!!! Sincer! Indiferent in ce varianta veti alege sa-l preparati, fie in forma de briose, fie in cea de...
Aperitiv cu branzaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii