Conserve de iarna

Reteta Suc de rosii

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 3h:30m 
dyadya postat de
Postat pe: 17-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Suc de rosii de iarna (reteta video)"
 
Ideal pentru iarna, pentru mancaruri, sosuri, ciorbe!

ingrediente

20 portii

   rosii de gradina bine coapte (aprox. 20 kg)
   4 linguri cu sare de bucatarie
   2 linguri cu zahar
   100 ml ulei

mod de preparare

Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina speciala), iar sucul rezultat il punem la fiert intr-o cratita de aluminiu ori cu fund dublu. Il fierbem la foc potrivit pana ce scade la aproximativ jumatate din cantitatea initiala. Adaugam doua linguri mari cu sare si una cu zahar (sau dupa gust) si continuam fierberea pana ce ajunge la consistenta dorita. Cu sucul astfel obtinut, umplem sticlele sau borcanele, spalate in prealabil. Turnam peste sucul de rosii putin ulei, cat sa il acopere, strangem/sigilam capacele si le asezam la cald (intr-o patura) pana a doua zi, dupa care le depozitam intr-un loc racoros.
Incearca si Ardei grasi conservati
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.