Zacusca

Reteta Zacusca de fasole boabe

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Zacusca de vinete"
 
>
Fasolea se pune de seara in apa. A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele. Restul legumelor, cu exceptia rosiilor, le-am tocat potri

ingrediente

   800 g fasole
   500 g ceapa
   500 g morcovi
   500 g ardei capia
   500 g rosii
   400 ml ulei
   sare
   piper

mod de preparare

Fasolea se pune de seara in apa. A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele. Restul legumelor, cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit, apoi le-am bagat la robot. Rosiile se oparesc,se decojesc si se baga si ele la maruntit.Cand fasolea a fiert, se scurge bine apa, apoi se paseaza cu blenderul. In uleiul incins se pune ceapa, se caleste, apoi se adauga morcovul se caleste si el pana se inmoaie, apoi se adauga ardeiul, fasolea si rosiile.Se amesteca continuu pana se ridica uleiul la suprafata. Borcanele se spala,se sterilizeaza in cuptor si se toarna zacusca fierbinte si se dau la cuptor 30 de min pana se formeaza deasupra o pozghita.Se incalzesc cateva linguri de ulei si se pune cate o lingura deasupra fiecarui borcan. Se pune celofan si se infileteaza capacul. Se pastreaza in camara.


Zacusca de fasole boabe se mananca cu paine proaspata de casa.

Incearca si Zacusca gustoasa de morcov
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole boabe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Zacusca
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.