Se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga zeama de lamiie si dulceata. Se amesteca, se toarna in casetele de gheata de...
Parfait de iaurt
Se fierbe laptele cu putina vanilie (baton). Se ia de pe foc si se amesteca cu zaharul si cafeaua. Cind s-a racit bine, se...
Inghetata de cafea cu frisca
Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile, se adauga laptele fiert si racit si se pune la foc amestecind mereu pina ce se...
Inghetata de caise
Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul...
Inghetata Zica
Se amesteca 1 litru de apa cu sucul sau pulpa de fructe(de preferat cu diverse adaosuri), intr-un vas. Se strecoara bine prin...
Inghetata de suc de fructe
Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zaharul si putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca galbenusurile batute...
Parfait de cacao
Se trec capsunile prin sita pina se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un...
Inghetata de capsuni, zmeura, fragi
Se fierbe zaharul cu apa citeva minute si se ia apoi de pe foc. In acest timp, visinele curatate de simburi se dau prin...
Inghetata de visine cu zeama de lamiie
Se topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...
Parfe de ciocolata cu frisca
Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite...
Inghetata din lapte si oua
Se incepe prepararea primului etaj. Se separa albusele de galbenusuri. Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga...
Inghetata etajata
Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cite putin laptele clocotit cu vanilia, amestecindu-se bine....
Inghetata de vanilie
Se fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...
Inghetata de lamiie sau portocale
Se amesteca 150 g zahar cu ouale, se adauga laptele si vanilia. Restul de zahar se arde si se stinge cu ½ pahar de apa...
Inghetata de zahar ars cu vanilie
Se amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacao
Se bat pe baia de aburi ouale cu zaharul, coaja si zeama de lamaie, pina se obtine o crema, dupa care se amesteca intruna...
Parfe de lamaie
Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pina cind se topeste zaharul....
Inghetata cu ness
Se bate laptele acru cu zahar (cu mixerul daca e posibil) si se adauga coaja de lamiie. Se pune in pahare si se pune la...
Inghetata economicaParfait-ul este un desert inghetat delicios si consistent. Este foarte usor de preparat, fiind o alternativa de desert la...
Parfait cu biscuiti
Se taie pepenele in jumatati, se scot semintele, iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza...
Inghetata cantalup
Se aleg cirese amare, de buna calitate, care se pot curata usor de simburi. Se paseaza prin sita sau mixer si sucul obtinut...
Inghetata din cirese amare
Intr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...
Inghetata de zmeura
Se foloseste piure de mere (cumparat din magazin sau preparat in casa, calind merele rase), se adauga zaharul care se...
Inghetata de mere
Se amesteca toate ingredientele si albusul batut spuma si cu frisca. Se pune in forme si se da la congelat.
Inghetata de portocale
Se face un sirop gros din zahar si apa. Cind s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamiie. Se fierbe pina se ingroasa. Se...
Inghetata de caise cu suc de lamiie
Se face sirop din apa si zahar. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu zeama de lamiie si fructele. Se da la frigider.
Inghetata de zmeura si lamiie
Se amesteca iaurtul cu vinul si zaharul, cu romul, fructele strivite si gelatina dizolvata. Se pune in forme si se ingheata.
Inghetata de fructe
Albusurile se bat spuma bine. Fructele, zaharul si albusurile se amesteca apoi, se desface laptele cu putina apa, apoi se...
Inghetata de capsuni
Se trec prin sita capsunile si se fierb cu zaharul. Cind s-au racit, se amesteca cu frisca si se dau la frigider.
Inghetata de capsuni cu frisca
Se fierbe un sirop gros (din zahar si apa) si se amesteca cu zeama lamiilor. Se pune in forme, se lasa sa se raceasca si lasa...
Inghetata din suc de lamiie
Se bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin. Se varsa...
Inghetata spumoasa
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, foarte usor, apoi frisca se incorporeaza si se parfumeaza cu nescafe. Se pune in...
Inghetata de cafea
Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, pina cind zaharul este complet topit. Se adauga apoi...
Inghetata vanilata
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul,...
Inghetata de ciocolata cu rom
Se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul, o lingura de rom. Cind compozitia se tine de lingura (tel), se...
Inghetata din sucuri de fructe
Se spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cit sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se...
Inghetata cu caise
Intr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la...
Inghetata de lamiie
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se...
Inghetata de punci (rom)
Ouale intregi, zaharul si laptele, puse intr-un vas, se bat cu telul 3 minute, dupa care se pune vasul la bain-marie,...
Inghetata de alune cu ciocolata
Visinele spalate, curatate de codite si simburi se paseaza prin sita. Simburii curatati si zdrobiti in piulita se fierb...
Inghetata de visine
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane