Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Portii
15
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cocos si visine

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 3 plicuri budinca de frisca
  • 2oo gr. nuca de cocos
  • 150 gr. zahar
  • 400 ml. frisca
  • Esenta de cocos:
  • 100 gr. nuca de cocos
  • 50-70 ml. de apa
  • 50 gr. zahar
  • Mai avem nevoie de:
  • 300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
  • 100 gr. zahar
  • 2 lingurite de coniac
  • Decor:
  • nuca de cocos
  • visine intregi

Mod de preparare

*Pregatim foile asa:

1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.

2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.

3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.

4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.

5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.

6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.

*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:

1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.

2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.

3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.

*Pregatim crema de cocos asa:

1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.

3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.

4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.

*Pregatim visinele asa:

1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.

2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.

3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.

*Asamblare:

1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.

2.La fel procedam cu restul foilor.

3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.

4.Decoram cu visine intregi.

Pofta mare tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise