Carnatii de casa sunt deliciosi, se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati. Oricine poate sa-si prepare niste carnati deliciosi in casa, urmand reteta traditionala.
Mod de preparare
Carnea de porc se spala, se toaca in masina de tocat si se da deoparte. Se pregatesc condimentele: boiaua, sarea, cimbrul si se curata usturoiul.
Intestinele de porc se intind si se sufla prin ele. Se asaza un cap al matului pe palnia masinii de tocat, pentru ca astfel se umplu matele cu carne. Atentie insa! Nu se pune decat palnia de umplut carnati la masina de tocat, nu si cutitele pentru taiere.
Se piseaza usturoiul, se amesteca carnea cu boia (1-2 lingurite), cu sarea (dupa gust) si cimbru (dupa gust). Se adauga la final si usturoiul, dupa care iar se amesteca si se pune putina cantitate de carne in masina de tocat. Se umplu carnatii. Din cand in cand, se intorc carnatii, ca sa nu se rupa.
La final, se dau carnatii in balcon sau in camara, la loc uscat si rece, ideal la vant.
Apoi, acestia se prajesc in tigaie, dupa care se pot servi.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Carnatii de casa se prajesc si se servesc calzi alaturi de varza murata, sau se pot pune la afumat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii