Tarta cu pere si crema de migdale este un dulce potrivit pentru dupa-amiezile de week-end, cand toata familia este stransa in jurul mesei si poate savura un desert delicios dupa un pranz satios.
Mod de pregatire
Pe o planseta se cerne faina se adauga zahar, sare, vanilia, oul, untul si smantana . Se amesteca toate si se pune aluatul obtinut intr-o folie la frigider pentru o ora.
Crema de migdale
Migdalele se macina la blender sau se dau prin masina de nuca.
Cu un mixer electric se freaca untul cu zaharul, 2-3 minute, apoi se incorporeaza oul si galbenusul si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga faina si migdalele macinate ,amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare. Perele se curata de coaja, apoi se taie in doua, se curata de cotor, apoi fiecare jumatate se taie feliute lasandu-le prinse la un capat dand forma de evantai.
Asamblare
Se scoate blatul din frigider, se intinde o foaie si apoi se aseaza intr-o forma speciala de tarta. Mie mi-a ramas aluat si am facut un decor din bilute puse pe margine.
Se inteapa cu o furculita in cateva locuri si se coace cam 25 – 30 min la 190° C.
Dupa ce s-a racit blatul se toarna crema in tava apoi se orneaza cu perele "evantai", se coace 30-45 minute la 180°C sau pana cand crema s-a intarit.
Tin se mentionez ca eu am uitat sa coc blatul inainte si am pus crema direct pe blat necopt.
Se scoate se lasa la racit si ca decor se poate cerne deasupra niste zahar pudra.
Tarta cu pere si crema de migdale se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
Reteta de tarta cu pere si crema de migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii