Budinca de clatite la cuptor

CLATITELE 1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Budinca de clatite la cuptor

Ingrediente

  • CLATITE ( 1 portie : 8 foi): 100 g. faina (inlocuiti 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao)
  • 2 oua
  • batute usor
  • 300 ml. lapte obisnuit sau batut
  • 15 g. unt
  • topit
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingura de zahar tos
  • UMPLUTURA: 8 banane
  • taiate rondele
  • 3 linguri rom
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 portocala
  • zeama si coaja rasa
  • SOSUL DE MIERE: 25 g. unt
  • 25 g. faina
  • 300 ml. lapte
  • 1 lingura miere
  • 15 g. migdale felii(fulgi)

Mod de preparare

CLATITELE

1. Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine astfel incat sa obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea 1 ora.

2. Prajiti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros. Intoarceti dupa 40- 60 secunde, apoi mai lasati-le inca 30- 40 secunde.

3. Asezati foile pe o farfurie si acoperiti-le cu hartie pergament.

UMPLUTURA:

1. Incalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grade C. Taiati bananele rondele.

2. Amestecati intr-un vas bananele, romul (eu am pus esenta de rom), zaharul si zeama+coaja de portocala.

3. Intindeti clatitele pe masa si puneti umplutura in parti egale pe fiecare clatita.

4. Rulati clatitele si taiati-le in bucati de 2,5 cm lungime.

5. Aranjati bucatile de clatite intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu unt.

SOSUL DE MIERE:

1. Incalziti intr-o tigaie untul.

2. Adaugati faina si prajiti 1 minut, amestecand continuu.

3. Luati apoi tigaia de pe foc si adaugati laptele treptat, amestecand bine. 4. Puneti tigaia inapoi pe foc, lasati sa dea in clocot, amestecand bine si lasati sa fiarba la foc mic 2 minute, pana se ingroasa sosul.

5. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati mierea, amestecand bine.

Turnati sosul peste clatite, presarati coaja de portocala si fulgii de migdale

Bagati vasul in cuptor si coaceti 12-15 minute, pana se rumenesc migdalele.


Serviti fierbinte, sau rece.

Pofta buna!

Reteta Budinca de clatite la cuptor a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete cu clatite gasiti aici:

Tort de clatite cu portocale si frisca,

Clatite cu pere caramelizate,

Mere in coca de clatite

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola