Budinca Guiness cu ciocolata este un desert numai bun pentru petrecerile intre prieteni, si e perfect pentru iubitorii berii irlandeze.
Intr-un bol potrivit amestecati galbenusurile cu zaharul.
Deschideti doza de Guiness si turnati lent, pentru a reduce spuma, intr-un recipient cam jumatate din continut. Turnati jumatatea ramasa din continutul dozei intr-o tigaie cu fundul gros, apoi adaugati 300g de smantana si amestecati pentru a omogeniza continutul. Puneti tigaia pe foc mediu amestecand din cand in cand, pana la formarea unor bule la marginile amestecului. Luati de pe foc, adaugati ciocolata si amestecati pana la obtinerea unei creme moi si omogene.
Turnati cu grija amestecul de ciocolata fierbinte peste galbenusuri amestecand constant pentru prevenirea cocolaselor. Puneti amestecul obtinut inapoi in tigaie si puneti tigaia la foc mic. Amestecati des pana cand amestecul se ingroasa suficient cat sa acopere dosul lingurii, in jur de 15 minute. Budinca va parea taiata. Puneti amestecul in blender si porniti-l la viteza maxima timp de 1 minut. Puneti budinca in pahare (in jur de 6 portii), lasand 2-3 centimetri de la varf, acoperiti paharele cu folie de plastic si lasati-le la rece.
Intre timp preparati siropul:
Turnati Guinessul ramas intr-o tigaie mica si puneti-l la foc mediu pana fierbe. Faceti focul mic si fierbeti in jur de 20 minute, pana va ramane o lingura de continut in tigaie. Turnati siropul intr-un bol mic si lasati-l sa se raceasca.
Bateti smantana ramasa pana la formarea unei spume solide, adaugati siropul si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti crema obtinuta in fiecare pahar de budinca si serviti-va prietenii.
Se va servi rece, alaturi de prieteni!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii