Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?
mod de preparare
Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam. Adaugam esenta si coaja rasa de portocala. Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine. Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine. Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra. Turnam acest amestec deasupra. Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste. Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Incearca si Budinca de orez cu sirop si mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce, cu branza si visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe