Inghetata de banane este un desert cu fructe delicios pentru zile calde, si nu numai.. O banana am pastrat-o pentru decor, impreuna cu nectarina.
Inghetata de banane este un desert cu fructe delicios pentru zile calde, si nu numai.. O banana am pastrat-o pentru decor, impreuna cu nectarina, iar celelalte 3 le-am taiat rondele initial, apoi le-am pisat cu o furculita, am pus zaharul vanilat si zeama de lamaie si am amestecat.
Alunele le-am macinat , le-am pus in compozitie, am pus si smantana, putina scortisoara si cateva frunzulite de menta maruntite apoi am mixat pana s-a facut o pasta cremoasa. Am pus in niste castronele la congelator (puteti pune in vase metalice sau intr-o caserola de inghetata) si am lasat 2-3 h, amestecand din cand in cand ca sa nu se faca cristale (cam la o jumatate de ora).
Inghetata de banane am servit intr-o farfurie cu decor din fructe (banana si nectarina). Daca vreti, presarati putina scortisoara si frunze maruntite de menta, cum am facut eu.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii