Amandine cu frisca

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie cacao, ciocolata, cafea, frisca, faina, oua si margarina sau unt.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Amandine cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 cappuccino cu rom
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri frisca lichida.

Mod de preparare

Amandine cu frisca este o prajitura delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.


Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.


Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.


Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.


Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe.


Amandina cu frisca se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise