Prajituri

Reteta culinara Briose cu crema

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)"
 
Briosele cu crema sunt un desert surprinzator de delicios, care imbina perfect aroma de briose cu cea de crema savuroasa si care au si un aspect ce de imbie sa gusti din ele.

ingrediente

   Aluat
   115 g faina (3/4 cup)

140 g zahar ( 2/3cup)

2 linguri cacao (1/4cup)

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

180 ml apa la temperatura camerei (3/4cup)

6 linguri smantana

55 g unt topit si racit

sare

vanilie

Crema
   200 g crema de branza Philadelphia ( eu am folosit un pachet de 8 oz/225 g)

50 g zahar ( 1/4 cup)

1 albus de ou

1 lingura smantana

50 g ciocolata ( 1/4 cup) (optional)

mod de preparare

Preparare
Intr-un castron se amesteca faina, cacao, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugati apa. smantana, untul topit, vanilia si cu ajutorul unui tel amestecati. Cu ajutorul unui mixer electric bateti crema de branza cu zaharul si sarea timp de 30 secunde, apoi adaugati albusul de ou si smantana si mai bateti inca 30 secunde. Incorporati in crema bucatile de ciocolata. Se pregatesc formele de briose adaugand in fiecare cosuletele de hartie speciala pentru acestea. Fiecare forma se umple aproximativ ¾ cu aluat si deasupra se pune cate o lingura de crema. Se coace la 200°C, 18-22 minute, pana cand apar "crapaturi" in crema, dupa care se scot din cuptor , lasand-le pentru 10 minute in tava sa se raceasca.
Briosele cu crema se servesc reci, glazurate cu ciocolata sau cu fulgi de migdale dupa gust.


Reteta de briose cu crema a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.

Incearca si Fursecuri cu cardamom si alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite