Cioki

Cioki este o prajitura extrem de simpla, de fapt un fel de sandvis din bezea cu crema, imbracata in nuca. Se face rapid si este ideala pentru "poftele de dulce" sau pentru niste musafiri care tocmai au sunat la usa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cioki

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar praf +1 plic de zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • o lingurita de otet
  • jumate pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr de nuca macinata

Mod de preparare

Incepem cu prepararea turtitelor:
6 albusuri de ou se bat spuma cu 6 linguri de zahar. La jumatatea spumei se adauga o lingurita de otet. Se bate spuma foarte tare apoi cu ajutorul unei linguri se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt unsa cu putin ulei. Se pun la cuptor pana se rumenesc, apoi se scot si se lasa la racit. Sa nu va speriati daca se lasa cand se racesc, e normal.

Crema:
6 galbenusuri se amesteca cu 250 gr de zahar pudra si zaharul vanilat si se pune pe aburi. se amesteca pana se ingroasa. Aveti grija sa nu lasati prea mult pe aburi, cand incepe sa se ingroasa luati de pe foc, altfel zaharul se va carameliza si crema nu va fi asa gustoasa. Din pacate eu asa am patit, dar satisfactia a fost totusi ca s-a mancat tot, nu s-a simtit foarte tare zaharul. Asa e graba strica treaba.
Se lasa crema la racit pe urma se amesteca cu untul moale si la final se adauga cacaua.

Asamblarea:
Se ia o turtita se pune crema peste, apoi deasupra o alta turtita si se inveleste totul in crema. Se inveleste apoi biluta respectiva in nuca macinata apasand usor nuca ca sa se prinda de crema.


Cioki se servesc alaturi de o cafea aromata sau de un pahar savuros de limonada.

Reteta de Cioki a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise