Prajituri

VIDEOReteta Clafoutis cu cirese

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 10m 
admin postat de
Postat pe: 17-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Azi pregatim un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare: Clafoutis cu cirese mari, zemoase, cu aluat aromat si presarat cu zahar pudra.

ingrediente

8 portii

   500 gr cirese fara samburi
   4 oua
   100 g zahar
   100 g faina
   250 ml lapte
   1 lingurita extract de vanilie
   30 g unt topit
   1 lingurita coaja rasa de lamaie
   un praf de sare
   si zahar pudra pentru decor
Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon!


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie ca de clatite. Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit inainte. Micsoreaza apoi la 150 de grade si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/UV6ontm03Yo

" />

mod de preparare

Prajitura aceasta o poti pregati cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place! Eu am ales cirese proaspete, mai ales ca suntem in plin sezon!


Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare. Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie ca de clatite. Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit inainte. Micsoreaza apoi la 150 de grade si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/UV6ontm03Yo

Incearca si Prajitura cu dovlecel
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
clafoutis
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.