Prajituri

Reteta Felie de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Felie de ciocolata este un desert gustos a carui reteta e foarte simpla. Aceasta reteta de prajitura se face in aproximativ o ora.

ingrediente

Blat:
   * 5 oua
   * 5 linguri de zahar
   * 7 linguri faina
   * 2 linguri ulei
   * 10 g praf de copt
   * 1 praf de sare
   * vanilie
Crema:
   * 3 galbenusuri
   * 300 ml lapte
   * 4 linguri rase amidon
   * 150 g zahar
   * 100 g ciocolata neagra
   * 150 ml frisca
   * 10 g gelatina
Sirop:
   * 100 ml apa
   * 75 g zahar
   * vanilie
Glazura:
   * 100 g ciocolata neagra
   * 2 linguri lapte
   * 50 g unt/margarina

mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase. Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.
Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini. Se lasa la racit, apoi se taie in 3 fasii egale, pe latime.




Pregatirea cremei:


Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase. La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema, amestecand energic. Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa.
Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.
Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde. Gelatina NU trebuie sa fiarba, doar sa se dizolve. Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema, apoi se amesteca si cu restul cremei. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema




Asamblarea tortului:


Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat. Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.




Glazura:


Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul sau margarina. Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii, avand grija sa se prelinga pe margini.


Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.
Alte retete recomandate:

Incearca si Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdie
Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.