Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Ingrediente

  • faina integrala de secara - 250 g
  • zahar brun - 125 g
  • dovlecei - 2 buc
  • iaurt grecesc - 150 g
  • ulei - 60 ml
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • cacao - 40 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida - 200 ml
  • ciocolata neagra - 150 g
  • zahar pudra - o lingura cu varf
  • vanilie - 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor 100 g

Mod de preparare

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
• mixati pana obtineti un piure fin
• amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
• turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
• puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
• puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
• verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
• lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
• puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
• adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
• taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
• lasati prajitura la frigider o ora

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise