Negresa glazurata

Negresa glazurata este inca o variatie a retetei de negresa care cunoaste o atat de larga raspanadire. Pentru negresa glazurata aveti nevoie de fulgi de ciocolata, unt, ulei, ciocolata alba, faina si zahar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Negresa glazurata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:
  • 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata
  • 200 gr de unt topit la bain-marie
  • 1 cana de zahar
  • 4 oua
  • 180 gr faina
  • 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • Glazura:
  • 380 gr ciocolata amaruie (75%)
  • o lingura de ulei
  • 100-120 gr de ciocolata alba

Mod de preparare

Intr-un vas cu baza mai groasa se pun fulgii de ciocolata, dupa care se adauga untul topit si se pune la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata. Dupa un tim se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste si acesta. Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pun ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Totul se maesteca foarte bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, se topeste la baie de aburi, intr-un ibric, ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu o lingura de ulei.

Se toarna uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, se traseaza dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare se traseaza dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si se traseaza urmatoarea dunga in directia opusa. Prajitura se lasa sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!


Se taie cubulete si se orneaza cu fructe confiate.
Alte retete de prajitura recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise