Negrese apetisante

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie. 2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Negrese apetisante

Ingrediente

  • Blatul de negresa: 90 gr ciocolata amaruie 60-70% cacao
  • 170 gr. unt
  • nesarat
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • 100 gr. zahar brun
  • 150 gr. zahar obisnuit (alb)
  • 90 gr. faina
  • 1 praf sare
  • Topping caramel: 280 gr. caramele gumate
  • 120 ml frisca lichida
  • 200 gr. alune de padure
  • nuci (prajite)
  • Topping de ciocolata: 60 gr. ciocolata amaruie
  • 60 ml frisca lichida

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu untul, intr-un vas pe bain marie.

2. Se da la o parte sa se racoreasca si intre timp, se bat ouale cu zaharul alb & brun pana spumeaza, apoi se adauga ciocolata racorita deasupra mestecand usor, apoi faina si praful de sare.

3.Compozitia se da la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina pt 20 min.(tava folosita are 21/ 31) Blatul de negresa nu tb sa fie inalt.

4. Caramelele si frisca lichida se pun la topit intr-un vas pe bain marie pana cand compozitia devine omogena.

5. Se da la o parte si se adauga alunele/ nucile, apoi se toarna compozitia peste blatul de negresa chiar daca e caldut.

6. Se da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine caramelul.

7. Ciocolata si frisca pentru topping se topesc pe bain marie si se glazureaza negresa in zig-zag (eu am topit mai multa ciocolata ca s-o acopar de tot cu un strat subtire).

8. Se da la frigider sa se intaresca tot ca sa se poata taia usor!


Pofta buna!

Reteta Negrese apetisante a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete de negrese gasiti aici:

Negresa,

Negresa de post,

Negresa cu banane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise