Placinta americana cu mere este o reteta clasica, foarte indragita. Nu-i o placinta greu de pregatit, dar este o placinta cu fructe delicioasa pe care o puteti pregati oricand urmarind pasii din reteta.
Pregatirea aluatului de placinta:
Intr-un vas se pune faina, se adauga untul si grasimea taiate cubulete mici, sarea si zaharul. Se framanta putin cu degetele, doar cat sa se acopere untul si grasimea cu faina, dar fara a incorpora complet untul in faina, iar apoi se adauga treptat apa rece pana ce aluatul se aduna, dar va trebui sa fie inca imprastiat - adica nu e un aluat legat dar se strange laolalta. (scuze pentru explicatii, daca nu e prea clar). Se face o bila, se imbraca in folie alimentara si se da la rece timp de 30 min, dupa care se imparte in doua si se fac doua foi. Intindenti foile pe zahar pudra sau faina ca sa nu se lipeasca.
Pentru umplutura se amesteca toate impreunasi se pun peste una dintre foi in tava de tarta. Se pune cate un cubulet de unt peste mere si se acopera cu cealalta foaie, la care eu i-am facut modele cu o forma de fursecuri, se sigileaza marginile si se unge cu ou. Se coace la 375 F (180 C) pana ce culoarea este maro-aurie.
Daca nu faceti nicio forma, taiati aluatul in mijloc cu un cutit, in 3 locuri, ca sa iasa aburii.
Reteta de placinta americana cu mere clasica a fost propusa de Chipotle pe forum culinar.
Lasati placinta americana cu mere sa se raceasca si serviti-o langa frisca sau inghetata de vanilie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii