Prajituri

Reteta Prajitura cu afine si lavanda

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 59m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 24-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un deliciu de prajitura, o aroma de toamna!!

ingrediente

12 portii

pentru foi:
   5 oua
   5 linguri de zahar
   5 linguri de faina
   3 linguri de ulei
   sare
   esenta vanilie
pentru crema cu afine:
   200 ml frisca lichida
   sirop concentrat de afine
   o mana de afine proaspete
   un plic de 10 g gelatina
pentru crema cu lavanda:
   100 ml frisca lichida
   200 g branza proaspata cu smantana
   un plic (10 g )gelatina
   2 linguri de flori de lavanda
decor :
   jeleu de afine
   frisca
Siropul concentrat:
   200 g afine
   1 cana de zahar
   100 ml apa

mod de preparare

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc, se adauga galbenusul frecat un pic cu uleiul, se adauga esenta de vanilie si la urma, se incorporeaza faina. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, apoi se da 20 minute la copt, primele 5 minute la foc mai iute, apoi la foc mic. Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit, apoi se taie pe lat, in 2 jumatati egale.
Se pun afinele la fiert in siropul de zahar cand da in primele clocote si se lasa cca 15 minute sa fiarba. Se strecoara fructele de sirop. Siropul se lasa sa se raceasca, iar fructele de afine fierte se dau la blender cu 2 linguri de sirop pana obtinem un piure consistent, asemanator jeleului.
Se pune prima parte de blat intr-o forma patrata reglabila. Se presara deasupra lui o mana de afine proaspete, pe toata suprafata.
Se mixeaza frisca pana se intareste, se incorporeaza si siropul treptat in frisca, mixand in continuu. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna in frisca. Se toarna deasupra blatului din forma, se vine deasupra cu cea de a 2 a parte de blat, se preseaza usor cu mana.
Se mixeaza frisca pana se intareste. Se mixeaza branza proaspata cu smantana, apoi se incorporeaza frisca, florile de lavanda si gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece o ora dupa care se scoate si se intinde deasupra piureul de afine. Se mai lasa o ora la frigider, apoi se poate taia si servi decorata cu frisca si afine.

Pofta buna!

Incearca si Tarta cu branza si cirese
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu afine si lavanda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.