Prajituri

Reteta Prajitura de catifea rosie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Desteapta (Reteta Video)"
 
>
Red velvet cake sau prajitura de catifea rosie este o reteta de prajitura spectaculoasa. Este o prajitura cu cocos si ciocolata perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

ingrediente

Pentru blat:
   250 g faina pentru prajituri
   1/2 lingurita sare
   2 linguri cacao
   115 g unt
   300 g zahar
   2 oua mari
   1 pliculet zahar vanilat
   240 ml lapte batut
   2 linguri colorant alimentar rosu
   1 lingurita otet
   1 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru crema:
   250 g crema de branza Philadelphia
   250 g mascarpone
   1 plic zahar vanilat
   115 g zahar pudra
   360 ml frisca lichida
Pentru ornat:
   nuca de cocos rasa

mod de preparare

Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou, am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar, am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect.
La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie.
Compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Blatul se coace in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am dat la congelator ca sa se taie mai usor.




Pentru crema:
intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra, frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza.
Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata, a urmat a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza.
Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore.


Prajitura de catifea rosie se serveste rece, felii.

Incearca si Semiluna cu branza feta
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de catifea rosie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.