Pentru prajitura de zahr ars foile se fac din 3 oua intregi, o lingurita de otet, un varf de cutit de bicarbonat.
Pentru prajitura de zahr ars, crema se face in felul urmator: se pune la ars pana se rumeneste zahar 250 g, apoi se adauga 150 g unt si se mesteca mereu pe foc. Cand s-a topit, se pune treptat untul si 2 linguri de faina, se adauga 250 ml lapte si treptat, 2 linguri de cacao. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se da la rece. Foile - 3 oua intregi, o lingurita de otet, un varf de cutit de bicarbonat si 10 linguri de zahar. Separat se freaca spuma 250 g unt, apoi, pe rand, se adauga restul, iar la urma faina cat cuprinde. Se face un aluat potrivit, apoi se formeaza trei foi pe dosul tavii.
Foile se umplu cu crema racita, iar la urma, pe deasupra se adauga tot crema si se presara nuci macinate si pralinate, iar prajitura de zahar ars se poate servi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii