Prajitura Pacatul dulce

Prajitura Pacatul Dulce este o reteta culinara de prajitura de casa cu visine extraordinara. Este o prajitura deosebita perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Pacatul dulce

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline de zahar
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 10 linguri pline cu nuca macinata
  • Crema:
  • 1/2 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon alimentar
  • 3 plcuri de zahar vanilat + 1 fiola esenta de vanilie
  • 220 de grame de zahar 300 de grame de unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300 de grame de visine fara samburi(proaspete sau congelate)
  • 250 ml apa
  • 150 de grame de zahar
  • 3 linguri de amidon 1 lingura rasa de gelatina granule
  • Glazura:
  • 150 grame de ciocolata alba
  • 2 linguri de smantana pentru frisca
  • 50 de grame de ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Jumatate de compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, tinand in permanenta usa intredeschisa. Se coace 1/2 ora - 45 minute.

Este un blat de bezea si trebuie sa se usuce. Cand foaia e usor rumenita si crocanta, se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar, abia cand va fi rece se indeparteaza hartia de copt. Se procedeaza la fel cu restul de compozitie, obtinand al doilea blat.

Pentru crema:

400 de ml. de lapte impreuna cu zaharul se pun pe foc. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe, se adauga compozitia bine omogenizata de amidon si se amesteca continuu pana da cateva clocote si se leaga. Se da la o parte de pe foc si se adauga zaharul vanilat si esenta. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, acoperind vasul cu o folie alimentara (sa nu prinda pojghita). Dupa ce crema de lapte va fi rece, se adauga untul la temperatura camerei, taiat in bucatele, si se mixeaza pana la obtinerea unei creme onctuoase.

Jeleul:

Visinele, 200 de ml. de apa si zaharul se pun pe foc. Restul de 50 de ml. de apa se amesteca cu amidonul. Intre timp, gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Cand apa cu visinele dau in clocot, se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Eu am pasat compozitia, mergea la fel de bine si fara a fi pasata, cu fructele intregi. Cand jeleul se raceste pana in jur de 50 de grade Celsius, se dizolva direct in compozitie gelatina.

Asamblare:

Pe prima foaie se pune jumatate din crema. Se introduce tava cu prajitura in congelator pentru 10 minute, apoi se toarna jeleul deasupra, inca usor caldut: Se raceste bine de tot, se continua cu al doilea strat de crema, apoi cu ultimul blat.

Se da prajitura la rece, apoi se taie - de preferat cu cutitul electric.

Glazura:

Frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici se pun pe foc, amestecand pana se omogenizeaza. Se toarna aceasta compozitie peste prajitura apoi se mascheaza imperfectiunile cu ciocolata cu lapte.


Reteta Prajitura "Pacatul dulce" propusa de lauralaurentiu.  Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise