Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune se pregateste foarte usor si este delicios. Este o prajitura cu crema de ciocolata pe care o puteti pregati pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

Ingrediente

  • 1 cana de alune de padure (noisettes)
  • trei sferturi cana de smantana pentru frisca
  • 200g unt nesarat
  • 170g zahar
  • 1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate)
  • 6 foi de napolitana -  reteta cere foi de napolitana cu ciocolata
  • eu n-am vazut asa ceva pe aici
  • le-am folosit pe cele simple

Mod de preparare

Prajitura Pishinger se pregateste foarte usor si este delicioasa. De la versiunea originala s-au dezvoltat mai multe variante, dar numele ii vine de la inventatorul sau, cofetarul din Vienna - Oscar Pischinger.

Se prajesc alunele usor, se lasa sa se raceasca si se macina fin.

Untul, smantana pentru frisca si zaharul se pun pe foc mic, amestecand continuu, pana cand incep sa se ingroase.

Adauga ciocolata in amestecul luat de pe foc si amesteca pana se topeste si se incorporeaza. Poti adauga acum si arome daca doresti.

Lasa crema putin sa se racoreasca si incorporeaza alunele.

Intinde 3 linguri de crema pe prima foaie de napolitana, adauga o noua foaie si crema si tot asa pana se termina crema. Acopera prajitura cu o folie protectoare si apas-o usor. Las-o asa 3 ore.

Deasupra topeste ciocolata sau pregateste o glazura de ciocolata si imbrac-o pe toata.

Las-o sa se intareasca dupa care poti s-o servesti.


Serveste prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise