Prajituri

Reteta Prajitura simpla si rapida cu visine (pentru diabetici)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Desteapta (Reteta Video)"
 
Prajitura este recomandata si pentru diabetici:
Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.
Se pun in castronul robotu

ingrediente

   oua
   75-100 g fructoza + Natreen pudra (sau orice fel de zaharina)
   125ml ulei (pentru cei care NU mananca Monti
   poate fi si 100 g margarina)
   600 ml iaurt cu capsune
   0% grasime
   0% zahar
   150 g faina integrala
   150-175 g tarate faina integrala
   1 lingurita praf de copt
   forma diam. 24 cm pregatita cu hartie de copt pe fund si unsa pe pereti (sau cu hartie de copt daca sunteti buni la aranjat hartia)
   visine dupa gust -- am folosit visine inghetate in zeama proprie
   FARA zahar
   optional -- se poate adauga niste esenta de vanilie
   dar eu nu am adaugat

mod de preparare

Prajitura este recomandata si pentru diabetici:


Se da drumul la cuptor la 170 grade. Se scot fructele la scurs intr-o sita.


Se pun in castronul robotului de bucatarie: ouale intregi, fructoza, uleiul sau margarina, iaurtul cu capsune. Se amesteca bine cu robotul de bucatarie pana cand se obtine un mix omogen.


Intr-un castron aparte se pun: faina, taratele, praful de copt si se amesteca bine-bine (dar nu energic, ca sa nu aratati ca niste Mos Craciuni cu barba neagra dupa aceea)


Se adauga faina treptat in mixul cu oua, amestecandu-se cu robotul. Ar trebui sa obtineti un amestec omogen si destul de tarisor.


Turnati amestecul in forma, puneti o parte din visine si le afundati in aluat. Neteziti si decorati cu visinele ramase. Puneti prajitura la cuptor si uitati de ea cam 45 de minute. Verificati cu scobitoarea in mijloc daca este gata. Daca nu, mai asteptati 5 minute si incercati din nou. Mie mi-a luat 50 de minute fix.


Scoateti forma din cuptor cand e gata, lasati 15 minute sa se raceasca pe o suprafata conductoare de caldura. Dupa aceea desfaceti peretele formei (daca e detasabil) sau desprindeti de perete daca nu e detasabil. Cand se raceste deasupra adaugati zaharina pudra.


Se poate servi si cu frisca Monti, dar mie mi-a placut mai mult asa.






Pofta buna!





Reteta Prajitura simpla si rapida cu visine a fost propusa de Criseteno pe forum culinar.ro





Alte retete pentru diabetici gasiti aici:


Biscuiti cu scortisoara,


Dulceata de capsuni pentru diabetici,


Incearca si Rulada din bezea cu afine alcoolizate
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla si rapida cu visine (pentru diabetici)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.