Prajituri

Reteta Rulada de dovleac cu crema de branza

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tot timpul mi-a fost teama de rulade, ca nu-mi vor iesi, si trebuie sa marturisesc ca aceasta reteta de rulada de dovleac cu crema de branza mi-a spulberta orice temere.

ingrediente

Ingrediente pentru blatul rulada:
   3 oua
   1 cana dovleac (piure)
   100g faina
   1 lingura praf de copt
   un varf de sare
   o lingura scortisoara
   1 lingurita extract de vanilie
Ingrediente pentru crema:
   200g crema de branza
   100g zahar pudra
   o lingurita scortisoara si cuisoare macinate
    

mod de preparare

In primul rand preparam blatul pentru rulada. Incingeti cuptorul la 180 de grade celsius si tapetati o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt.




Intr-un bol mare bateti ouale cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa si se deschid la culoare.




Apoi adaugati dovleacul si vanilia si amestecati bine. Separat, intr-un alt bol, bateti albusurile impreuna cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana se topeste tot zaharul.




Incorporati cu grija cele doua amestecuri, amestecand de jos in sus. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si scortisoara si amestecati la fel, de jos in sus. Cernutul fainii este important pentru a obtine un aluat usor, aerat.




Puneti aluatul in tava la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.




Intre timp preparam crema de branza:




Puneti branza intr-un bol si mixati-o cu blenderul pana cand este fina (daca folositi deja o crema de branza cremoasa, acest pas nu mai e necesar). Adaugati zaharul si condimentele si mixati in continuare pana cand nu se mai simte zaharul. Dati la frigider pana in momentul folosirii.




Scoateti blatul de la cuptor si rasturnati-l pe un prospo curat si umezit. Rulati cat mai strans blatul si impachetati-i marginile ca la o bomboana ca sa nu se desfaca. Lasati-l asa pentru 15-20 de minute, dupa care intindeti crema, lasand 2cm la margini. Cu ajutorul unei folii alimentare rulati din nou blatul si il lasati la frigider pana in momentul servirii.


Rulada de dovleac cu crema de branza se serveste rece.

Incearca si Prajitura cu mere si vin
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de dovleac cu crema de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.