Crema Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri. Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust
Crema
Se amesteca mascarpone +zahar pudra+zah.vanilat +sare+apa de trandafiri.
Separat se bate frisca tare dar nu "batz", ca nu mai are acelasi gust si se adauga in prima compozitie.
Se amesteca usor si se da la frigider.
Blatul
Se bat albusurile spuma tare se adauga zaharul treptat si sarea. Albusul trebuie sa fie lucrat foarte bine.
Cu paleta invartind usor, se adauga otetul, apa de trandafiri, amidonul si nuca de cocos.
Se pune hartie de copt si foarte usor se unge cu putin ulei aproape nu trebuie dar marginile au tendinta a se prinde usor.
Se da la cuptor pt 30-35 min, blatul trebuie sa ramana aproape alb, dar facut in acelasi timp (cuptorul la 110-130 grade celsius, aici in functie de cuptor).
Lasati sa se racoreasca cateva minute si apoi intoarceti blatul, puneti crema si rulati.
Daca vreti sa obtineti o rulada asa mai impunatoare, rulati lungime , pe latura mai scurta.
Rulada va avea mici crapaturi, normale ca doar e blat de bezea, dar tocmai acest aspect o face deosebita.
Pofta buna!
Reteta pavlova meringue roulade a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Alte retete de rulade gasiti aici:
Rulada cu mac,
Rulada in culori.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii