Tarta cu mere si crema de vin este delicioasa! Aluatul fraged de tarta se topeste in gura, iar crema de vanilie cu vin este un deliciu! Puteti jongla cu ingredientele, sa mai adaugat nuca prajita de exemplu.
Am amestecat faina cu praful de copt, apoi cu zaharul, oul si untul (topit); in plus am pus si un praf de scortisoara. Daca se lipeste aluatul de mina, dam aluatul la rece. La mine a fost cazul; a rezultat un amestec destul de moale, asa ca si am mai adaugat un praf de faina, apoi l-am dat la frigider.
Am pregatit merele (spalate, curatate de casuta de seminte si taiate in bucati) si am uns vasul cu putin unt (nu cred ca trebuia, am pus-o de la mine! ).
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul, intii pe peretii formei - doua treimi de aluat, cu restul se face o 'banda' cu lata de 3 cm, de pus pe peretii vasului (eu insa am pus in vasul de yena 'o foaie' rotunda si am taiat pe margine).
Peste aluatul din forma am pus merele taiate bucati (puteti sa le curatati si taiati dupa ce intindeti aluatul,la mine si-au schimbat putin culoarea; evitam asta daca le stropeam cu putina zeama de lamiie).
Crema de pus peste mere:
Praful de budinca de vanilie si zaharul se pun pe foc intr-o oala, pe foc mijlociu, si se adauga vin cite putin, amestecind... dupa ce turnam tot vinul, lasam sa dea in clocot si gata! Acest amestec (care arata asa...translucid, si are o savoare deosebita) se toarna peste mere si asta-i tot!
Se coace 40 de minute la 180 de grade pentru cuptoarele obisnuite si 160 de grade la cele ventilate, pentru cele cu gaz- la 2-3.
Tarta cu mere se lasa o ora in forma sa se raceasca.
Observatie. Cind e scoasa din cuptor, tarta are umplutura foarte putin moale (daca o misti se misca putin, dar ca o racitura bine inchegata!). Se lasa o ora in vasul cu pricina si se intareste, iar dupa ce sta la frigider citeva ore arata in sectiune ca in primele poze postate aici. Cine face prajitura pentru copii poate inlocui vinul cu suc de mere, se specifica in carte, numai ca in acest caz la umplutura va folosi numai 50 de grame de zahar, in loc de 150 cit prevede reteta initial.
Reteta Tarta de mere si crema de vin a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Serviti tarta cu mere si crema de vin dupa ce s-a racit.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereIata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii