Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta
Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat mai moale, care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele. Pentru umplutura spalam prunele, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se taie in felii. Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris, scortisoara si cardamom.
Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.
Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute. Trecem la bezea. Pentru asta se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si
se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.
Se serveste rece, pudrata cu scortisoara.
Alte retete de prajituri recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii