Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!
ingrediente
2 portii
2 bucati de avocado coapte
1 lime
1 catel de usturoi
1/2 ceapa rosie
1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
1 varf de cutit de Chimion
putin ulei de masline extravirgin
1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
6co tlete de berbecut
Pentru marinada:
5 frunze proaspete de menta
100 ml ulei de Masline
2 catei de usturoi
100 ml fresh de portocale
100 ml vin rosu demisec
1/2 lingura de miere
Pentru pregatirea cotletelor:
15 ml ulei de masline
10 g de unt
1 crenguta de Rozmarin
40 ml de vin rosu
sare si piper dupa gust
Pentru garnitura:
4 cartofi taiati
5 catei de Usturoi
50 ml vin alb
4 fire de Rozmarin
1/2 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de boia dulce
mod de preparare
E bine sa-ti usurezi munca. Asa ca-ti sugerez sa-ncepi cu cartofii inainte, pentru ca acestia se fac mai greu decat cotletele. Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb. Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru. Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni. Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline. Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea. Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat. Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta. Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper. Stinge-le cu restul de vin rosu ramas. Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe