Mancaruri cu carne

VIDEOReteta Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin - video

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 12-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

ingrediente

2 portii

   2 bucati de avocado coapte
   1 lime
   1 catel de usturoi
   1/2 ceapa rosie
   1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
   1 varf de cutit de Chimion
   putin ulei de masline extravirgin
   1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
   6co tlete de berbecut
Pentru marinada:
   5 frunze proaspete de menta
   100 ml ulei de Masline
   2 catei de usturoi
   100 ml fresh de portocale
   100 ml vin rosu demisec
   1/2 lingura de miere
Pentru pregatirea cotletelor:
   15 ml ulei de masline
   10 g de unt
   1 crenguta de Rozmarin
   40 ml de vin rosu
   sare si piper dupa gust
Pentru garnitura:
   4 cartofi taiati
   5 catei de Usturoi
   50 ml vin alb
   4 fire de Rozmarin
   1/2 lingurita de cimbru uscat
   1 lingurita de boia dulce

mod de preparare

E bine sa-ti usurezi munca. Asa ca-ti sugerez sa-ncepi cu cartofii inainte, pentru ca acestia se fac mai greu decat cotletele.
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.
Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.
Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.
Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.
Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.
Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.
Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.
Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.
Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.
Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Incearca si Pui pe sticla
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor cu rozmarin - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.