Ardei umpluti

Ardeii umpluti sunt o mancare minunata ce poate fi pregatita atat pentru cina cat si pentru pranz. Urmareste reteta culinara si prepara si tu aceasta minunata varianta a lor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 10 bucati ardei gras de marime egala
  • pe cat posibil de forma dreapta
  •  
  • 00 g carne tocata (amestec porc si vita sau doar porc)
  • 100 g orez
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 ou
  • 50 g faina
  • 50 ml pasta de tomate
  • 1 morcov mare
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g slaninuta de porc
  • 3-4 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte si nervurile de la interior care sunt mai amare. Apoi, ardeii se lasa cateva minute la scurs cu deschizatura in jos.

Orezul se alege de impuritati si se spala.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Intr-un castron mai mare punem carnea tocata, apoi se adauga orezul, ceapa, morcovul, pasta de tomate, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana la omogenizare. Apoi adaugam si oul, pentru a lega compozitia, si amestecam din nou.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii. Ardeii nu se vor umple de tot, se va lasa cam 4-5 milimetri de la nivelul deschizaturii, pentru ca orezul se va umfla la fierbere.

Ungem o oala cu ulei, apoi se aseaza ardeii in ea in pozitie verticala, cu deschizatura in sus. Ardeii se vor presara cu putina faina la deschizatura, pentru a intari putin umplutura in acea zona. Astfel, umplutura nu se va imprastia in timpul fierberii.

Printre ardei se pun feliute de slaninuta de porc si foile de dafin. Se presara sare si piper.

Separat intr-o alta oala punem la fiert 1,5 litri de apa. Cand clocoteste, o turnam cu grija peste ardeii din cealalta oala, pana cand ardeii sunt usor acoperiti de apa. Se poate pune deasupra ardeilor o farfurioara cu diametrul putin mai mic decat oala, pentru a-i tine fix in timpul fierberii.
Se fierbe la foc moderat aproximativ 70-80 de minute.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ardeii umpluti se servesc calzi, cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Prajitura cu piersici si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu piersici si migdale

O prajitura buna care merge perfect langa o cafea!

Prajitura cu piersici si migdale
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!