Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite pu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Carne impletita cu garnitura de legume si usturoi copt

Ingrediente

  • 500 g carne frageda de vitel (vrabioara sau muschi)
  • 1 dovlecel marisor
  • Cateva rosii potrivite
  • 4 capatani de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Condimente
  • Cativa catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • Unt pentru servit

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii iar apoi se fixeaza cu scobitori. Se face un amestec din ulei de masline cu diverse condimente care va plac, eu am pus cimbru romanesc ca-i mai aromat, curry, boia, piper, mustar si altele. Am crestat putin carnea si am introdus cateva bucatele de usturoi dupa care am uns-o cu condimentele. Am lasat-o acopetita la frigider pana a doua zi. Dovlecelul spalat l-am taiat felii subtiri, cu tot cu coaja si l-am oparit cateva minute in apa clocotita cu sare ca sa-si pastreze culoarea apoi l-am dat pe sub un jet de apa rece. Rosiile le-am feliat subtire si le-am pus deoparte. Ceapa taiata julien am calit-o in ulei incins iar morcovul dat prin razatoare l-am adaugat si pe el la calit. Am condimentat putin si le-am pus deoparte. Am asezat o hartie de pergament intr-o tava intinsa si deasupra am pus forme de inox. Am asezat in fiecare putin din compozitia de ceapa cu morcov si deasupra felii de rosii intercalate cu dovlecei. Am presarat deasupra condimente si am dat la cuptor pentru vreo 20 de minute. Intre timp incingem gratarul, taiem capatanile de usturoi in doua (lasam usturoiul cu tot cu « haina » sa-l protejeze) si asezam pe gratar vrabiaoara impletita, cateva rosii intregi imbracate in folie de aluminiu sa nu pierdem bunatate de zeama, cateva felii de dovlecel si usturoiul. Eu am copt si un ardei gras ca aveam pofta. Usturoiul nu se tine foarte mult sa se arda miezul ca nu mai ramane nimic de el.


Se serveste impletitura cu un cubulet de unt si legume. Usturoiul este foarte gustos si se serveste direct din « haina » lui.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise