1. Se taie puiul fasii subtiri. 2. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pune puiul. Nu se atinge pana nu se desprinde usor din tigaie, apoi se int
1. Se taie puiul fasii subtiri.
2. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pune puiul. Nu se atinge pana nu se desprinde usor din tigaie, apoi se intoarce sa se rumeneasca si pe partea cealalta, dupa care se adauga prima doza de curry.
3. E timpul sa adaugam legumele taiate: ceapa. ardei, ciuperci, usturoi.
4. Cand sunt rumenite putin si astea se adauga un paharel de vin alb.
5. Se amesteca putin apoi se adauga frunze de lime (lamaie verde) si se toarna o conserva de lapte de cocos. Se adauga frunze de curry(optional).
6. Orezul e facut ca un pilaf, cu legume taiate super marunt fierte impreuna cu orezul (ceapa, morcovi, tulpina de telina), in proportie de 2:1, apa:orez. Acest pilaf contine si orz care a fost in prealabil rumenit in tigaie, apoi fiert in propria oala.
Cand orezul si orzul au fiert mai bagam si niste mazare verde inghetata in pilaf, un pic de unt si acoperim.
7. Intre timp, puiul, a ajuns intr-un stadiu de ingrosare, inseamna ca e aproape gata, adaugam inca o portie de curry, sare, piper.
8. Cand sosul s-a ingrosat binisor, se adauga niste patrunjel proaspat si e gata de servit in farfurie.
Pofta buna!
Reteta Curry Chicken a fost propusa de maryloo_vi pe forum culinar.ro
Alte retete cu curry gasiti aici:
Curry de pui,
Risotto cu carne tocata si curry,
Salate de orez brun cu curry
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAndra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii