Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). In
Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si piper si se fac perisoarele. Intr-o cratita se pune 1/2 pachet de unt (sau mai putin, dupa cum doreste fiecare) si prazul taiat rondele, la calit. Lasam prazul sa se cristalizeze, nu sa se arda si apoi turnam apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care incepem sa punem perisoarele.
Dupa ce am pus perisoarele, taiem ciupercile si le punem in cratita. Lasam sa fiarba si facem sosul: faina se amesteca cu smantana si cu un polonic de zeama din cratita. Adaugam sosul, amestecam cu grija si lasam sa scada. Cand a scazut suficient, adaugam mararul tocat marunt, mai dam un clocot si inchidem focul.
Se serveste calda cu verdeata tocata marunt. Reteta Mancare de perishoare si ciuperci cu sos alb a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Alte retete cu perisoare gasiti aici:
Perisoare din piept de pui cu sos de rosii,
Perisoare cu verdeata,
Perisoare cu sos de smintina si ceapa
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii