Muschiulet de porc in foietaj

Muschiuletul de porc in foietaj servit alaturi de un piure de pastarnac este o masa delicioasa, un gust rafinat potrivit pentru o masa de sarbatoare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc in foietaj

Ingrediente

  • Ingrediente (10 portii)
  • 1.350 kg muschiulet de porc
  • 250 g foietaj
  • 200 g ciuperci salbatice mixte
  • 100 g ceapa echalote
  • 10 g ierburi aromate (cimbru
  • salvie
  • rozmarin)
  • 75 g ulei de masline
  • 400 g piure de pastarnac preparat
  • 10 g sare
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru retete savuroase, alege cu incredere carnea proaspata si de calitate din Carmangeriile Selgros. In raionul dedicat, prezent in fiecare dintre cele 19 magazine Selgros din tara, gasesti cea mai proaspata carne de porc, vita, pui si oaie, preparate proaspete, afumate sau rotisate. Macelarii Selgros pregatesc zilnic o gama larga de produse din carne, potrivite cu orice meniu, fie el simplu sau sofisticat. Incearca urmatoarea reteta propusa de Chef Cezar Munteanu.

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la frigider. Ciupercile se taie cuburi si se soteaza impreuna cu echalote, taiat brunoise, in putin ulei de masline. Muschiuletul de porc se curata de pielite si se frige in ulei aromatizat cu ierburi aromate, rumenindu-se pe toate suprafetele. Se lasa 5 minute sa se scurga de sange si sa se raceasca. Se aseaza pe foietaj amestecul sotat de ciuperci si deasupra muschiul rumenit. Se aduna marginile aluatului strans in jurul muschiului, infasurandu-l. Se apasa bine marginile pentru a se lipi. Se taie excesul de aluat pe masura ce se inveleste muschiul. Din aceste resturi se face un model decorativ pe suprafata aluatului. Se unge cu ou batut. Se inteapa in citeva locuri pentru a permite aburilor sa iasa. Se coace aproximativ 15 - 20 minute la 195C. Se serveste cu piure de pastarnac.

Selgros si Chef Cezar Munteanu iti ureaza spor la gatit si pofta buna!


Muschiuletul de porc in foietaj se serveste cald alaturi de piureul de pastarnac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Costite de ied cu usturoi verde si stevie
Bucataras.RO

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

Retete Pascale 

Costite de ied cu usturoi verde si stevie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola