Orez sarbesc cu carne de cocos

Retete dietetice! Usor si delicios!!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie
Orez sarbesc cu carne de cocos

Ingrediente

  • o cana de orez (200g)
  • 1 l de supa de carne, copanele si piept de cocos (fierte in supa)
  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica de telina
  • 400 g ciuperci champignion
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 1 foaie de dafin
  • piper

Mod de preparare

Carnea se fierbe bine inainte, in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe, se strecoara si oprim supa separat de carne. Se curata si spala zarzavatul, apoi ceapa se taie marunt, ardeiul se feliaza fin, morcovii si telina se taie cubulete fine, iar ciupercile se feliaza si ele. Se calesc legumele in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn, apoi le inabusim un pic, acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam si ciupercile, le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele, dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul, incepem sa adaugam cate un pic de supa (oprind cca. 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand. Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta, se asaza carnea fiarta de cocos, se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca. 20-30 minute, pana scade toate supa. Se presara verdeata tocata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Budinca cu fidea si branza de vaci
Bucataras.RO

Budinca cu fidea si branza de vaci

Budinca cu fidea si branza de vaci
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola