Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit alaturi de galuste.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Papricas de pui unguresc

Ingrediente

  • 1 pui dolofan
  • 4 cepe violete
  • 2 rosii
  • 3 ardei grasi
  • 5 l apa fierbinte/sau supa
  • boia iute + dulce de ardei
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vin(fac.)

Mod de preparare

Am despicat puiul in 10 bucati (picioarele, spatele si pieptul în doua -aripile le-am lasat întregi ) si am curatat si taiat legumele.

Am scaldat pestisorii de ceapa în ceva ulei (reteta "originala"de la sat prevede o ceasca ..pentru mine prea mult),
dupa care am asezat bucatile de pui deasupra si am condimentat. Amestecam putin.

Adaugam restul legumelor si amestecam din nou. Dupa vreo cîteva minute adaugam si apa fierbinte, sau supa
(puiul meu fiind deja destul de grasut am adaugat apa, ca nu avea rost sa "stric" supa din congelator.
Cine doreste poate adauga si ceva vin.

Lasam sa fiarba la foc potrivit, adica sa clocoteasca jucaus, dar lejer ..pîna scade, iar ceapa, ardeii si rosia se topesc aproape.


Papricasul de pui unguresc merge perfect lînga o mamaliguta, sau cartofi fierti..mie mi-l place si lînga orez, dar azi am fiert niste gnocchi (cumparati), ca trebuia sa mearga repede.

Reteta de papricas de pui a fost propusa de Maya pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Bucataras.RO

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă

Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise