Perisoare de vitel cu legume si smantana sunt un fel de mancare satios si gustos si o buna alternativa la ciorba clasica de perisoare.
Pentru perisoare am tocat o bucata de pulpa de vitel, am amestecat-o cu un ou, 2-3 linguri de orez, sare si oregano. Le-am pus la fiert in apa clocotita, putin sarata. Au fost gata cam in 45 de minute.
Pentru sos am calit - inabusit o ceapa in putin ulei, apoi am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce s-au muiat am pus doua pahare cu apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit. Am zis ca merge bine si ceva dovlecel, asa ca a aterizat si el frumos in sos.
Dupa ce toate legumele au fiert am adaugat 250 grame de smantana si ceva verdeata. Cand a clocotit sosul am adaugat perisoarele fierbinti, am mai lasat un minut si am inchis focul. Cantitatea de sos depinde de moftul fiecaruia, dar nu uitati ca perisoarele absorb din sos destul de mult.
Perisoarele de vitel cu legume si smantana se por servi cu verdeata proaspata tocata deasupra.
Reteta de perisoare de vitel cu legume si smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forumul Culinar.ro.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii