Aceasta reteta de pui la cuptor este deosebita, fiin potrivita pentru orice ocazie speciala. Nu este deloc greu de realizat, iar sosul cu care se serveste este senzational.
Cuptorul se preincalzeste la 190 C. Puiul se aseaza intr-o tava potrivita pentru cuptor, se maseaza bine peste tot cu sare si piper, se pune pe aragaz impreuna cu untul si putin ulei de masline si se prajeste pe toate partile pana are o culoare aurie uniforma. Tava se da la o parte, puiul se aseaza pe o farfurie, iar untul si uleiul ramase in tigaie se scurg. Partea lipicioasa de pe fundul taigaii nu trebuie curatata, ea va da o aroma caramelizata mai tarziu.
Puiul se aseaza din nou in tigaie cu restul ingredientelor, cateii de usturoi nu trebuie curatati de coaja doar se zdrobesc cu lama cutitului. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, puiul stropindu-se cu lichidul din tava ocazional. Zeama de lamaie impreuna cu laptele vor forma un sos extraordinar.
Pune puiul pe un platou impreuna cu cativa cartofi rumeniti si jumatatile de lamaie de la care ai stors zeama prajite putin pe gratar pentru decor si aroma.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii