Se pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o mamaliguta putin mai moal
Se pune laptele pe foc imreuna cu trei sferturi din smantana. Cand se incalzeste suficient adaugam faina de malai si facem o mamaliguta putin mai moale. Intre timp punem slanina taiata bucatele intr-o craticioara la prajit. Cand s-a prajit pe jumatate si a lasat un pic de grasime se adauga si carnatii. Se rumenesc impreuna un pic. Nu trebuie prajit complet. Se ia o tava sau o cratita si se unge cu margarina sau cu untura de porc. Se aseaza un strat de mamaliga (cam jumatate de cantitate) peste care se pun carnatii si slanina prajita impreuna cu grasimea lasata. Se aseaza peste ea branza peste care se pune restul de smantana si cateva bucatele de margarina ( nu multa ca sa nu iasa unsuroasa) si se aseaza deasupra stratul de mamaliga. Se fac niste lacasuri cu o lingura si se pun ouale. Peste fiecare ou se pune cate o bucatica de margarina. Se introduce la cuptor la foc mediu cam 25-30 minute pana se fac ouale si se rumeneste putin compozitia.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii