Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru tocana taraneasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tocana taraneasca cu carne de vita

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 600 g
  • usturoi - 20 g
  • ardei gras - 200 g
  • cartofi - 500 g
  • apa - 1 l
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana taraneasca cu carne de vita carnea se spala si se taie bucati mai mici. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde si mararul verde se curata si se taie marunt. Faina se dilueaza in 50 ml apa. Carnea se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa. Carnea se scoate separat in alt vas. In jiul ramas de la carne se inabusa ceapa si ardeiul gras, dupa care se adauga carnea, pasta de tomate diluata in 100 ml apa, cuburile MAGGI, faina diluata in 50 g apa si 550 ml apa. Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii cuburi si, treptat, restul de 200 ml apa. Cand carnea si cartofii au fiert, se pune usturoiul taiat marunt, sare si piper. La final, se adauga deasupra patrunjel si marar.

 


Tocana taraneasca cu carne de vita se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Chec "Zebra"
Bucataras.RO

Chec "Zebra"

Am preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...

Chec "Zebra"
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise