Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a
Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a se desface frunzele. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se maruntesc. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa. Se presara putina boia si se amesteca. Intr-un castron se pun ciupercile, orezul spalat si scurs de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca bine. Apoi se adauga ceapa calita din tigaie dupa ce a fost lasata putin sa se
raceasca. Cand s-au inmuiat frunzele de varza din oala, se scot pe o farfurie, la racit, se taie cotorul frunzei si se umple cu compozitia din castron. Sarmalele se ruleaza si se inchid la capete. Frunzele mici de varza ce nu se pot umple, se taie si se aseaza pe fundul unei oale mari (aproximativ jumatate din cantitate). Se pun sarmalele, deasupra se pune restul de varza taiata, sosul de rosii si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert, la foc mic. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate o sarma si se verifica daca e fiarta (orezul trebuie sa fie moale).
Se servesc calde.
Alte retete de post recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii