Vinete parmigiana este o reteta delicioasa si rapida. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 3 vinete, parmezan, mozzarella si sos de rosii.
Vinete parmigiana este o reteta delicioasa si rapida.
Se taie vinetele subtiri pe lung. Intr-o cratita se pun vinetele peste care se presara sare. Cratita se acopera. Intre timp vom face sosul de rosii. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, se pun cateii de usturoi, ceapa taiata se se lasa cateva minute pana se rumenesc. Se punse sosul pireu si la sfarsit se adauga busuiocul. Dupa ce vinetele au fost scurse de apa se prajesc. Intr-un vas de iena se pune un strat de sos de rosii. Apoi se adauga vinetele asezate orizontal un alanga alta. Se mai pune un strat de rosii peste vinete. Se presara branza parmezan data pe razatoare. Se pune mozzarela taiata felii. Se poate pune mai multa in functie de preferinte. Apoi se pune un alt strat de vinete. De aceasta data vinetele se aseaza vertical. Se continua urmand pasii prezentati pana se termina feliile de vinete. Mancarea se termina cu sosul de rosii peste care se presara branza parmezan. Se baga la cuptorul incalzit inainte cca 40 minute.
Vinetele parmigiana se lasa sa se raceasca pentru a se aseza feliile de vinete, dupa care se taie si se servesc.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii