Dovleac umplut cu risotto

O reteta foarte aspectuoasa si gustoasa. Dovleacul umplut cu risotto se prepara foarte usor, iar gustul te va face sa-l indragesti pe loc. O reteta cu dovleac perfecta pentru toamna.

Complexitate
redusa
Dovleac umplut cu risotto

Ingrediente

  • 200g orez basmati si orez salbatic
  • 1 dovleac
  • 185g castane fierte
  • tocate
  • 75g merisoare uscate
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 150g parmezan ras
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbrisor

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in apa sau supa de pui. Daca veti folosi supa de pui risotto-ul va fi mai aromat. Fierbem orezul pana e foarte putin fraged.

Intre timp taiem dovleacul in doua, daca doriti "farfurii" de dovleac nu foarte adanci, folositi 4 dovleci la care le taiati capacul, iar mijlocul il taiati felii pe care le puneti la cuptor impreuna cu risotto-ul, la copt.

Curatam frumos dovleacul de mijloc si de seminte, si netezim frumos capacele, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe o tava de copt.

Amestecam intr-un bol orezul impreuna cu restul condimentelor si impartim in capacele de dovleac. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, adaugan putina apa daca e necesar, pentru ca risotto-ul sa fie cremos in interior.


Dovleacul umplut cu risotto se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Bucataras.RO

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă

Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă excelentă! Creveți cu măsline în sos de vin, o combinație ușor de...

Creveți cu măsline în sos de vin - Rețeta gustoasă și rapidă
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise