Mancaruri cu peste

Reteta Platica Ia cuptor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Incalziti cuptorul si tava la cea mai mare temperatura. Curatati si spalati platica in interior si exterior si stergeti-o cu un servet de hartie. Asez

ingrediente

   1 kg platica rosie sau regala
   1 jumatate catel de usturoi
   1 legatura busuioc sau maghiran
   sare
   piper negru
   10 linguri de otet balsamic
   4 linguri ulei de masline

mod de preparare

Incalziti cuptorul si tava la cea mai mare temperatura. Curatati si spalati platica in interior si exterior si stergeti-o cu un servet de hartie. Asezati-o pe un tocator si crestati-o incrucisat, la distanta de aproximativ 2 cm. Tocati fin usturoiul si busuiocul sau maghiranul, impreuna cu o lingurita de sare si amestecati cu otetul balsamic si uleiul de masline. Ungeti platica cu acest amestec in interior si exterior, insistand asupra crestaturilor si presarati putin piper. Lasati deoparte 10 minute. Puneti apoi pestele si restul de marinata intr-o tava unsa cu ulei si coaceti timp de 12 minute. Pestele este facut atunci cand carnea se desprinde usor de pe os din partea cea mai groasa. Caliti niste usturoi taiat fin si cateva frunze de maghiran pana devin crocante si presarati-le peste peste.
Se serveste cu rosii cherry, cartofi fierti si salata.



Alte retete:



Peste gatit in stil marocan

Cartofi la cuptor

Placinta de dovleac
Incearca si Cubulete de peste dulci acrisoare
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica Ia cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.