Platica la cuptor

Platica la cuptor este o reteta delicioasa cu peste. Cu ceapa verde si usturoi, aceasta reteta de peste la cuptor este aromata, perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Platica la cuptor

Ingrediente

  • - platica de 1
  • 2 kg
  • - 1 legatura ceapa verde (3 fire)
  • - 1 legatura usturoi (3 fire)
  • - sare si piper dupa gust;
  • - 15 linguri ulei;
  • - 250 ml bors de putina;

Mod de preparare

Se aseaza intr-o tava de cuptor un pat din ceapa si usturoiul verde tocate marunt.

Se sareaza pestele (i se baga si-n burta niste firicele de ceapa) si se aseaza pe patul format. Se toarna peste peste uleiul si 200 ml bors + sare si piper dupa gust, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins din timp, pentru 30 minute la 180 grade.

Apoi i se da folia jos, ca sa prinda culoare, se mai toarna restul de bors (50 ml) si de cel putin 4 -5 ori (intr-un interval de inca 30 minute de stat la cuptor) se uda grasanul de peste cu sosul din tava.

Intre timp se pregateste mamaliga.Zeama aia de bors care patrunde si fragezeste pestele si aromele leguminoaselor sunt suficiente pentru a urca platica pe podium. Admit ca are nevoie de niste mamaliga, dar si de voi... ca s-o ridicati in 'slavi' cand o duceti la gura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare.


Serviti platica la cuptor calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Zama de moare cu carnati afumati
Bucataras.RO

Zama de moare cu carnati afumati

  ,, Bunatati pentru colindatori '' Zama de moare [cu zeama de varza acra ]  cu carnati afumati de casa se prepara...

Zama de moare cu carnati afumati
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola