Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub
Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.
Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.
Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.
Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.
Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.
Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile
Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.
Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.
Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.
Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.
Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.
Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.
Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.
Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.
Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie
Pofta buna!
Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
File de peste cu ciuperci,
Peste cu ciuperci,
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii