Rulou de peste

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea sub

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulou de peste

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon
  • cat mai subtiri
  • 3 -4 fileuri de peste alb
  • ce gasiti (va orientati la numar sa fie latimea celor doua fileuri de somon)
  • 7-8 sea scallops mai mari
  • marar
  • patrunjel
  • sare piper
  • ulei sau unt

Mod de preparare

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic.

Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta.

Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.

Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin.

Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe.

Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara verdeturile

Si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.

Ruloul trebuie sa fie cat mai strans.

Cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc.

Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript.

Se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.

Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei, eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.

Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa.

Usa nu se inchide la temperatura asa inalta, cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.


Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie

Pofta buna!

Reteta Rulou de peste a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

File de peste cu ciuperci,

Peste cu ciuperci,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola